Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Ukrayna’nın NATO’ya katılmayı reddetmesinin, güvenlik garantileri ile ilgili Rusya’nın endişelerine yönelik yanıtın formüle edilmesine yardımcı olacağını belirtti.
Kaynak: Yeni Asya DEVAMINI OKU: Kremlin’den ‘Ukrayna’ açıklaması
Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, “Rusya’nın son hareketleri ülkemizin egemenliği ve toprak bütünlüğünün ihlalidir. Alınan kararlarla bağlantılı sonuçların tüm sorumluluğu Rusya’ya aittir.” dedi.
Kaynak: Yeni Asya DEVAMINI OKU: Zelenskiy: Alınan kararın sonuçlarının tüm sorumluluğu Rusya’ya aittir
Orman yangınlarıyla mücadelede kullanılmak üzere Tarım ve Orman Bakanlığı ile Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) iş birliği, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ’nin (TUSAŞ) destekleriyle bakım ihtiyacı tamamlanan Türk Hava Kurumunun (THK) 4 adet CL-215 amfibik yangın söndürme uçağı, gelecek aydan itibaren yangın bölgelerinde hizmete başlayacak.
Kaynak: Yeni Asya DEVAMINI OKU: Yeniden kullanıma hazır