Kayıt     Şifremi Unuttum!
ARAMA
Web Haber     Detaylı Arama
Dolar1,1880
Euro1,7530
IMKB39,595
Anasayfa
Güncel
Dünya
Ekonomi
Spor
Yaşam
Otomobil
Magazin
Kültür
Sağlık
Kadın
Teknoloji
Seyahat
Haber Detay
Memura ek ödeme geliyor
Yazi Boyutu :
24 Temmuz 2008 21:59
Kamu personeli arasındaki ücret dengesizliği gideriliyor.

TBMM Genel Kurulu'nda, Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu'nun da aralarında bulunduğu bazı kanun ve Kanun Hükmünde Kararname'lerde değişiklik öngören tasarının görüşmelerinde, "Eşit işe eşit ücret" olarak da adlandırılan düzenlemeye ilişkin AK Parti milletvekillerince verilen önerge kabul edildi.

Kabul edilen önergeye göre, en yüksek devlet memuru aylığının ek gösterge dahil yüzde 200'ünü geçmemek üzere, her ay ek ödeme yapılabilecek.
 
Ek ödemenin oranı, görev yapılan birim ve iş hacmi, görevin önem ve güçlüğü, görev yerinin özelliği, çalışma süresi, personelin sınıfı, rütbesi, kadro veya görev unvanı, derecesi, atanma usulü ile emsali veya benzeri görev ve unvanlarda bulunan personele mali haklar kapsamında yapılan her türlü ödemeler dahil almakta oldukları toplam ödeme tutarları gibi kriterler birlikte veya ayrı ayrı dikkate alınarak, Maliye Bakanlığı'nın teklifi üzerine Bakanlar Kurulu'nca belirlenecek.

Bu haber 7 defa okundu.
Çıktı Sonraki Haber Yukarı Çık

Bu bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz.

Yorum yazabilmeniz için üye girisi yapmaniz gerekiyor.
Sayin okucuyumuz bu haberi istediğiniz kişiye gönderebilirsiniz.
*Kime:
*Kimden:
*Kisa Mesajınız :
 
* İlgili yerleri boş bırakmayınız!
** Mesajınız en fazla 150 karakter olmalıdır.Fazlası sistem tarafından silinecektir.
© 2000-2008 Tüm haklari saklidir. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayinlanamaz.
Tasarım : fthNEWS