Yeni Kayıt         Şifremi Unuttum!
Haberler Spor Güncel Ekonomi Politika Gazete - Anasayfa
 
Yazı Boyutu : 12 punto14 punto16 punto18 punto

İran, Türkiye'nin doğalgaz restini gördü

İran, Türkiye'nin doğalgaz restini gördü 04 Subat 2012 11:59
Türkiye, kara kışın ortasında doğalgaz konusunda kritik günler geçiriyor. İran'la yaşanan fiyat krizine bir de Rusya'dan gelen gazdaki düşüş eklendi.



Doğalgazdaki indirim isteği karşılanmayan Türkiye'nin çektiği tahkim resti, Tahran'ı etkilemedi.



İran Petrol Bakanı, Türkiye'ye yapılan doğalgaz ihracında fiyat indirimine gidilmeyeceğini açıkladı.



Türkiye, İran'dan alınan doğalgazın uluslararası fiyatların üzerinde olduğunu belirterek tahran yönetiminden indirim istemişti. İran bu teklife yanaşmayınca tahkime başvuru kararı alınmıştı.



RUSYA GAZI AZALDI



Bulgaristan'ın doğalgaz şebekesi operatörü Bulgartransgaz, Rusya'nın kendileriyle birlikte komşu ülkeler Yunanistan, Türkiye Ve Makedonya'ya sağladığı gazın yüzde 30'un üzerinde azaldığını duyurdu.



Bulgartransgaz, soğuk hava şartlarından etkilenen Bulgaristan'ın düşüşü telafi etmek için kendi rezervlerini kullandığını belirtti.



ENERJİ BAKANLIĞI: SIKINTI OLMAYACAK



Rus gazındaki azalmaya karşın Enerji Bakanlığının harekete geçtiği öğrenildi.



cnbc-e'ye konuşan bakanlık yetkilisi, doğalgazdan elektrik üreten kamu ve özel sektör santrallerinin talimat üzerine fuel oil'e geçtiğini söyledi.



Yetkili,büyük oranda rahatlama sağlandığını, konut ve sanayide gaz akışında şu an için bir sıkıntı olmadığını kaydetti.



Boru hattının geçtiği ülkelerdeki sorunlar nedeniyle Türkiye'ye Rusya'dan gelen gazda yüzde 30'un üzerinde bir azalma yaşanmıştı.



YAYIN TARİHİ: 04.02.2012

Bu haber 47 defa okundu.
<< Önceki || Sonraki >>




Yorum Ekle
Başlık:
Metin:
*Üye girişi yapılmadığından yorumlarınız "Misafir" rumuzu ile yayınlanır. Ücretsiz Üyelik için tıklayınız.
Tavsiye Et
Sayin okucuyumuz bu haberi istediğiniz kişiye gönderebilirsiniz.
*Kime:
*Kimden:
*Kisa Mesaj :
 
* İlgili yerleri boş bırakmayınız!
Yorum Yap
Tavsiye Et
Yazdır
Kaydet
Yorumlar ( 0 / 0 )
Diğer Ekonomi Haberleri :
<<
>>
Okunan:
Hafta / Bu Ay / Yıl
Anket
Dünden Kalanlar
Faydalı Siteler
» Sitene Ekle  » Anasayfa Yap  » Sık Kullanılanlar  » RSS  » Site Haritası
© 2008-2012 Tüm haklari saklidir. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayinlanamaz.